Sminktetoválás kérdések és válaszok

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
sminktetoválás púderes szemöldökKérdések és tudnivalók a sminktetoválásról
Hogy ne érje meglepetés... Hasznos olvasnivaló sminktetoválás előtt állóknak. 

Ha Ön sminktetováláson gondolkodik, mindenképpen olvassa el az alábbiakat. Mi a különbség a gépek között, kell-e készülni az eljárásra, kiszedik-e a szemöldököt tetoválás előtt  - ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ.


Okozhat allergiát vagy más betegséget a tetováló festék?

Még ma is lehetnek forgalomban olyan festékek, amelyek egészségre káros, rákkeltő anyagokat tartalmaznak, de mi nem használunk ilyet. Az általunk használt festékek bevizsgált, engedélyezett termékek. A minősített festékek nagyon ritkán okozhatnak csak problémát (sajnos az allergia veszélye bármikor fennállhat). Ha felmerül az allergia lehetősége, külön kérésre elvégezzük az allergiatesztet, valamely rejtett helyen (pl. hajas fejbőr) néhány pöttynyi festéket viszünk a bőrbe.

Hány alkalom szükséges? A sminktetoválás általában két alkalomból áll. A második alkalom nem igazából javítása, inkább véglegesítése az első alkalomnak. Az ár nálunk mindkét alkalmat tartalmazza. Sajnos nagyon ritka esetben előfordulhat, hogy harmadik alkalomra is szükség van - ezt a 3. alkalmat nem tartalmazzák a fenti árak.

Két kezelés között hány napnak, kell eltelnie?
Az első és második alkalom között legalább 1 hónap, de maximum 3 hónap telik el, ekkorra alakul ki a tetoválás végleges színe és erőssége.

Meddig tart a sminktetoválás elkészítése?
A sminktetoválás az első tűszúrástól az utolsó tűszúrásig akár 20- 30 perc alatt is elkészíthető, de van, hogy jóval több időbe telik. Ez függ a területtől, a technikától, stb. Az előkészületekkel, a forma felrajzolásával együtt kb. 2  - 2,5 óra is lehet az elkészítés ideje. Vannak időigényes technikák is, pl. szálas szemöldöktetoválás, vagy 3D szájtetoválás.

Mennyi az élettartama a sminktetoválásnak?

A sminktetoválás 1,5-3, de akár 5 évig is tarthat, így a divat és az egyéni ízlés változásának megfelelően időről-időre változtatható, de sajnos ez enem garantálható. Van, akinek 1 év múlva teljesen kikopik, de nagyon ritkán olyan is előfordulhat, hogy valakinek a egyáltalán nem veszi be a festéket a bőre. A szín tartóssága nagymértékben függ az otthoni utóápolástól. Szalonunkban a legjobb minőségű munka elvégzésére törekszünk. Ha teszik az elkészült sminktetoválás, akkor érdemes 1-2 éven belül átüttetni, amennyiben változtatni szeretne a formán, érdemes megvárni még elhalványodik, és amennyire lehetséges, új formát lehet rajzolni. (Az elrontott tetoválásokat nem minden esetben lehet korrigálni, vagy csak sok nehézség árán!)

Mi a különbség a sminktetováló gépek között?
A profi sminktetováló gépeknél a tű mozgása sokkal precízebb, a tű le -fel mozgása mellett az oldalirányú rezgés minimális, így kisebb a fájdalomérzet eljárás közben, kevésbé roncsolja a bőrt, és egyenletesebben juttatja a bőrbe a festéket. Egy jó minőségű készülékkel a smintetoválás után képződött seb sokkal hamarabb gyógyul, és a végeredmény szebb, egyenletesebb szín, mint az egyszerűbb géppel készült sminktetoválásoknál. Ezt a saját munkánk során is tapasztaljuk. Amióta valóban profi sminktetováló készülékkel dolgozunk, az elkészült munkáink is tökéletesebek lettek. 

Kiválaszthatom a formát? Honnan fogom tudni, hogy milyen lesz a végeredmény?sminktetoválás tudnivalók

Tetoválás előtt először megrajzoljuk az archoz leginkább illő szemöldök-, szem vagy szájkontúr-formát, és ha Ön elégedett az eredménnyel, akkor jöhet a munka. A felrajzolást a tetoválás megkezdése előtt mindaddig lehet módosítani, amíg az Ön számára is tökéletesen tetsző forma kialakul. A felrajzolás időigényes feladat, eltarthat 1 órán át is.

Mindenkinek készíthető sminktetoválás?
Vannak kizáró okok - kontraindikációk - melyeket komolyan kell venni. Néhány esetben teljesen le kell mondani a sminktetoválásról, más esetekben pedig meg kell várni még a kizáró ok elmúlik. Erről itt olvashatsz bővebben...

Milyen területei vannak a sminktetoválásnak? Sminktetoválással készíthető, szemöldök, szemkontúr, szemhéjsatírozások, szájkontúr és szájsatír, valamint  fejbőr pigmentáció, illetve orvosi vagy plasztikai műtétek utáni bőrszín korrekció.


Kell-e valahogyan készülnöm a sminktetoválásra?
Néhány nappal a sminktetoválás előtt nem szabad gyantázni a szemöldök területén, amennyiben szemöldöktetoválásra készülsz. Szemkontúr készítése előtt 2-3 nappal már nem szabad tartós szempillafestést készíteni, ezt még előtte meg kell tenni, ha szeretnél.
Aznap nem célszerű kávét, illetve más koffein tartalmú italt fogyasztani. Fájdalomcsillapító gyógyszer, nyugtató vagy alkohol fogyasztása aznap szigorúan tilos. A permanent make-up előtt 1-2 nappal nem célszerű a bőr olajozása, túlzott krémezése (masszírozás).

Mi a teendő sminktetoválás elkészítése után?

A sminktetoválást követően 2 hétig kerüljük a szoláriumot, napot, szaunát, közös fürdőket. Az elkészült sminktetoválást otthon egy speciális utóápoló krémmel kell ápolni, mely megakadályozza a festék kilökődését a bőrből, és gyorsítja a sebgyógyulást. Tilos a var leszedése és kapargatása, meg kell várni még a képződött sebtető magától esik le, esetleg a már teljesen levált részeket le lehet vágni kisollóval.

Mikor alakul ki a végleges szín?
Fontos tudni, hogy közvetlenül a sminktetoválás után a szín jóval intenzívebb, mint a végeleges szín lesz. Szemöldök és szemhéj esetében kb. a festék 30 %-a, a száj esetében a bevitt festék átlagosan 50%-a kiseik. A végleges szín csak hetekkel a tetoválás után alakul ki.

A szemöldököt kiszedik a sminktetoválás előtt?
Nem, csak a megfelelő formára szedjük, így sokkal természetesebb eredményt érhetünk el. A teljesen kiszedett szemöldök nem természetes hatású és idővel kikopik, tehát később már nem növeszthető vissza.

Kaphatok-e valamilyen betegséget vagy fertőzést a sminktetoválás során?
Abban az esetben, ha a sminktetováló szakember betart minden higiéniai szabályt, teljesen veszélytelen, nincs egészségügyi kockázata. Mi betartjuk a higiéniás szabályokat fokozottan figyelünk a Vendégek egészségére. 

Mik ezek a higiéniai szabályok?
Minden eljárásnál új, steril tűt használunk, amit a vendég szeme előtt bontunk ki a darabonkénti, steril csomagolásból. Tűt eltenni, még ugyanannak a vendégnek sem szabad! Ne fogadj el olyan ajánlatot, hogy hazavihted a tűt, vagy látod, hogy csak a te nevedre teszik el a tűt stb. Mindezt szigorúan tilos, és az egészségre veszélyes!

Steril festéket használunk
. Ellőtted, eredeti csomagolásból öntjük ki a festéket és még a te használt festékedet sem tesszük el a következő alkalomra. Gondoljon bele, hogy 1-2 hónap alatt a festékbe keveredett vér és testnedv bomlásnak indul, és nagyon csúnya fertőzés vagy betegség lehetne a következménye.
 

Mindig gumikesztyűt használunk, attól a pillanattól, ahogy tűvel érintjük a bőrét. Még a legjobb ismerősénél sem lehet benne biztos, hogy nem hordozója-e valamilyen vér útján fertőző betegségnek, mi a bajt szeretnénk elkerülni. Gumikesztyű használatával nem vihető át egyik Vendégről a másikra fertőzés. Tehát te is biztonságban vagy.

A sminktetoválás során minden olyan felületet, amit a kozmetikus megérinthet az eljárás közben (ágy, lámpa, készülék. ) lefóliázunk egyszerhasználatos védőfóliával, amit rögtön a sminktetoválás után eltávolítunk, így elkerülve, hogy egyik vendégről a másikra vigyünk bármilyen fertőzést.


készüléket mindig fertőtlenítjük, a bőrrel érintkező részt pedig nem használjuk újra, mert a készülékbe nem csak a tűt, de a tűvel és festékkel érintkező részeket is (az egész modult) kicseréljük.




Kerti Erika mesterkozmetikusokleveles sminktetováló
1055 Bp. V. kerület Stollár Béla utca 14/A. Fsz. (a Nyugatinál)
Telefon: 20 771 39 84


2015. október 18.



További cikkek

Sminktetoválás, permanent make up...
Női-, férfi fejbőrtetoválás...
Permanent make up, fejbőrtetoválás tudnivalók...
Hyamatrix BioBőr...