Veszélyes a mikrós pattogatott kukorica

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Szakemberek azt ajánlják, hogy ha otthoni mozizás közben pattogatott kukoricát szeretnénk majszolni, válasszuk a forró levegővel működő pattogatottkukorica-készítő gépeket, vagy készítsük szívbarát zsíradék segítségével a tűzhelyen, mivel a mikrós kukorica veszélyes lehet.



Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatala (FDA) nemrégiben kiadott jelentésében az áll, hogy a mikohullámú sütőben elkészítendő pattogatott kukoricás zacskók belsejében található egy olyan anyag, az úgynevezett perfluorooktán, amelyet a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) "valószínűleg rákkeltőként" azonosított. Egy másik vizsgálat során azt találták, hogy a vegyületből kivonható egyik sav állatokban rákkeltő hatású, emberben pedig "valószínűleg rákkeltő".

A mikrós pattogatott kukoricában leselkedő másik veszély a diacetil, amely a vajas ízért felelős mesterséges ízanyag. A szakszóval bronchiolitis obliteransnak nevezett légzőszervi betegséget "pattogatott kukorica-munkások tüdejének" is hívják, mert zömében a mikrós kukoricát előállító üzemek dolgozóit érinti, akik belélegzik a diacetil-gőzt. Az amerikai Nemzeti Foglalkozásegészségügyi és -Biztonsági Intézet (NIOSH) véleménye szerint tovább kell vizsgálni a diacetil hatásait, hogy ezek a dolgozók ne legyenek többé veszélyben.

Az FDA tovább vizsgálja, hogy a fogyasztóknál is kialakulhat-e a tüdőbetegség a diacetil belélegzése miatt. A felmerült aggodalmak hatására számos gyártó felfüggesztette termékei gyártása során a vegyület alkalmazását.

Hogyan pattogtassunk kukoricát a tűzhelyen?

Öntsünk 3 evőkanálnyi olíva- vagy szőlőmagolajat egy mélyebb serpenyőbe és hevítsük közepes lángon. Dobjunk bele két szem pattogatni való kukoricát és amikor az egyik kipattog, öntsünk a serpenyőbe egyharmad csészényi kukoricát. Fedjük le a serpenyőt. Amikor a kukorica pattogni kezd, folyamatos rázás mellett időnként engedjük ki a gőzt az edényből, így rágcsálnivalónk ropogós marad. Ha a pattogás abbamarad, azonnal húzzuk le a serpenyőt a tűzről, különben megég a kukorica. A kész nassolnivalót öntsük egy nagy tálba és fűszerezzük ízlés szerint.
Medipress

Forrás:Life network hírportál









Vicces:
Két cimbora beszélget:
- Holnap tárgyalásra kell mennem!
- Miért?
- Az anyósom leesett a tizedikről, én meg elkaptam.
- De hát ezért dicséret járna, nem pedig bűntetés!
- Igen, csak megvártam, amíg pattan egyet.












 


A mezo kezelésekről még itt  olvashat...

A  tű nélküli mezoterápiáról, a tűs mezoterápiáról itt is olvashatsz! 

A tű nélküli mezoterápiáról olvashat...

A  tű nélküli mezoterápiáról, a tűs mezoterápiáról itt is olvashatsz! 

 

 

 

 

 

Kerti Erika mesterkozmetikus az alábbi kezeléseket végzi: mezo kezelés tű nélkül, vagy tű nélküli mezoterápia,  amely használható arcfiatalításra, hajhullás kezelésére, pigmentfoltok halványítására, a bőrt hatóanyagokkak és vitaminokkal tölti fel.Tartós szempillahosszabbítás, amely akár 2 hónapig is fennmarad. Mikrodermabrázió / bőrcsiszolás ( vagy hidroabrázió) során a bőr felső hámrétege eltávolítható ezáltal az alsó sejtsorok működése megújul és normalizálódik. A derma-roller / tűs henger/ mezo henger/ kollagén indukciós terápia kezeléssel egyedülálló módon kezelhető és fiatalítható a bőr. A bőr megereszkedése ellen, ráncok, hegek, hámhiányok, stria, cellulit kezelésére, aknés hegek eltüntetése, IPL / villanófényes szőrtelenítés, BIO mélyhámlasztás, aha hámlasztás;