Egy trükk, amivel megúszható a kerékbilincs

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

kerĂ©kbilincs ellenFelhívják a tulajdonost a közterület-felügyelők, mielőtt mozgásképtelenné tennék vagy elszállítanák a tilosban parkoló autóját. Feltéve, hogy korábban kirándulást tett az okmányirodába, és megadta az elérhetőségeit - persze nem ingyen.


A kerékbilincs használata népszerű és jövedelmező eljárás a különböző közterület felügyeleteknél, hiszen gyorsan és biztosan befolyik a büntetés. Elég a megengedettnél egy kicsit közelebb állni a zebrához, kereszteződéshez, rálógni egy gyepfoltra vagy kimeríteni az önkormányzatok által szabályozott és előszeretette alkalmazott "közösségellenes magatartást" fogalmát és máris számolni lehet a kerékbilinccsel, amelynek leszereléséért 11-15 ezer forintot is elkérhetnek, a kényszerű várakozással töltött időről nem is beszélve. Sokan nem tudják, de egy egyszerű regisztrációval megúszható ez a hercehurca.

Nem verték ugyan eddig nagydobra, de 2010. január 1-je óta minden autótulajdonosnak vagy üzembentartónak lehetősége van megadni elérhetőségeit az okmányirodában. Az 55/2009. (X. 16.) IRM rendelet alapján a köztereseknek kötelező lekérdezniük az okmányirodában rögzített adatokat a központi nyilvántartásból és kapcsolatba kell lépniük a tulajdonossal, vagy üzembentartóval mielőtt megbilincselnék vagy elszállítanák az autót.

Ez a kapcsolatfelvétel telefonhívással, SMS-sel vagy e-maillel történhet attól függően, hogy mit adott meg a kocsi gazdája. Miklós István, a Fővárosi Közterület-felügyelet szolgálati igazgatóhelyettese elmondta, hogy ha eredményes a megkeresés (csak egyszer próbálkoznak), az intézkedést azonnal felfüggesztik.
kerékbilincs nélkül mezoterápia
Innentől kezdve 15 perce van az autójához érni a tulajdonosnak, és ha nem kezdődött el a felszerelés, megússza a teljes díjfizetést. Ha már folyamatban van (például kései válasz vagy helyszínre érkezés miatt), akkor a felszerelési költség 50 százalékát kell megtérítenie, de még így is elkerülheti azt, hogy ott álljon a mozgásképtelen autónál, telefonálgasson, és várjon a bejelentéstől számított két órán belül megjelenni köteles felügyelőkre.

Ugyanez a törvény az elszállításra is, ha a tulajdonos időben visszajelez és odaér, ingyen megúszta, de ha már elkezdték leengedni a lopóautó csápjait, fél árat kell fizetni. Sok pénzt, időt és bosszúságot lehet megspórolni a regisztrációval, bár ez önmagában még nem garancia arra, hogy ettől függetlenül ne fizettetnének velünk szabálysértési bírságot.

Az általunk szúrópróbaszerűen felhívott okmányirodák dolgozói tudtak az adatbejegyzésről, és elmondták, hogy 2300 forint befizetése ellenében, és csakis személyesen lehet megtenni. Jó tanácsként néhány helyen hozzátették, hogy lehetőleg az állandó lakóhely szerinti irodát keressük, mert nem odavalósiaknak csak heti egy napon van lehetőségük ügyintézésre. De még így is sokkal kisebb költségnek és tortúrának ígérkezik az okmányirodai látogatás, mintha a bilincsbe vert, vagy darura fellógatva távozó autónkat próbálnánk kiszabadítani...




Forrás : Origo- auto  rovat







































 
Pedikűr, gyógymasszázs Kerti Erika mesterkozmetikus: mezoterápia tű nélkül, amely használható arcfiatalításra, hajhullás kezelésére, pigmentfoltok halványítására, a bőrt hatóanyagokkak és vitaminokkal tölti fel. Mikrodermabrázió / bőrcsiszolás során a bőr felső hámrétege eltávolítható ezáltal az alsó sejtsorok működése megújul és normalizálódik. Budapest belváros; A derma-roller / tűs henger/ mezo henger/ kollagén indukciós terápia kezeléssel egyedülálló módon kezelhető / fiatalítható a bőr. A bőr megereszkedése ellen, hegek, hámhiányok, stria, cellulit kezelésére,

aknés hegek eltüntetése, IPL / villanófényes szőrtelenítés, BIO mélyhámlasztás


Kerti Erika mesterkozmetikus az alábbi kezeléseket végzi: mezo kezelés tű nélkül, amely használható arcfiatalításra, hajhullás kezelésére, pigmentfoltok halványítására, a bőrt hatóanyagokkak és vitaminokkal tölti fel. Mikrodermabrázió / bőrcsiszolás során a bőr felső hámrétege eltávolítható ezáltal az alsó sejtsorok működése megújul és normalizálódik.mikrodermabrázió; mezoterápia tű nélkül,IPL / villanófényes kezelés,tartós szempillahosszabbítás,szempilladúsítás, gyulladt bőr kezelése,  akne kezelés,arany kezelés, mélyhámlasztás,bőrcsiszolás, hydroabrázió;dermaroller, tűs henger, AHA-hámlasztás; A derma-roller / tűs henger/ mezo henger/ kollagén indukciós terápia kezeléssel egyedülálló módon kezelhető / fiatalítható a bőr. A bőr megereszkedése ellen, hegek, hámhiányok, stria, cellulit kezelésére, aknés hegek eltüntetése, IPL / villanófényes szőrtelenítés fotorejuvenáció, pigmentfolt halványítás, rozacea kezelése, pedikűr, gyógymasszázs

 

, nelly devuyst

 

 

 

 

BIO mélyhámlasztás.

 


 

mikrodermabrázió; mezoterápia tű nélkül,IPL / villanófényes kezelés,tartós szempillahosszabbítás,szempilladúsítás, gyulladt bőr kezelése,  akne kezelés,arany kezelés, mélyhámlasztás,bőrcsiszolás, hydroabrázió;dermaroller, tűs henger, AHA-hámlasztás;